Lusták szakácskönyve

Egyszerű, könnyen elkészíthető ételek. Így még a "lustákból" is lehet mesterszakács. Ajánlom férfiaknak is, meg lehet lepni a hölgyeket egy-egy este egy saját készítésű étellel.

Egyszerű túrógombóc

2010.04.09. 09:58 | Lanor | Szólj hozzá!

Címkék: szakácskönyv lusta recept túró egyszerű túró gombóc főfogás könnyű recept lusták szakácskönyve

Mindenki evett már túrógombócot, vagy én nem ismerek olyat aki nem!

Viszonylag hamar elkészül az egyszerű recept alapján, és igazán frissen, melegen finom.


Hozzávalók (3-4 személyre):
50 dkg tehéntúró, 12 dkg búzadara, 3 tojás, (amikor édesen esszük, akkor én még 1 vaníliás cukrot, és egy kis citromhéjat is beleborítok).

Rátétnek:

édesen: zsemlemorzsa, olaj, porcukor, lekvár
sósan: 2 dl tejföl, só

Elkészítése:

Az elmorzsolt túrót alaposan dolgozd össze a búzadarával, a tojások sárgájával és egy kis sóval. A masszát pihentesd, amíg a dara a nedvességtől meg nem duzzad. Ekkor lazán keverd hozzá a tojások keményre felvert habját, majd vizes kézzel formázz belőle gombócokat, s azokat lobogó sós vízben főzd ki. Akkor jó, amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére.

A zsemlemorzsát pirítsd meg kevés olajon, keverd össze cukorral, és a kész gombócokat ebbe forgasd. Simára kevert langyos tejföllel meglocsolva is tálalhatod.

Amivel még ízesíthető: lekvárt és gyümölcsöt (mazsola, eper, szilva...) tehetünk a belsejébe. Leönthetjük csokiöntettel is.

A bejegyzés trackback címe:

https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr811906638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása