Egy egyszerű, finom és gyorsan elkészíthető desszert. Szerintem mindenki rajong érte, innen sem maradhatott ki.
Hozzávalók:
Almák (lehetőleg kemény almák legyenek), fahéjas porcukor a megszóráshoz, étolaj a sütéshez.
Palacsinta tésztához: 1 tojás, 15 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, 1 dl tej, vízzel lehet hígítani.
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük.A tojásból, lisztből, cukorból, tejből és vízből sűrű palacsintatésztát keverünk. Az almakarikákat (előtte megszórhatjuk kicsit fahéjjal) belemártjuk a palacsintatésztába és a forró olajban kb. 10 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük. Törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.
Tálalási javaslatok:
Fahéjas porcukorral meghintve, melegen.
Vanília pudinggal vagy sodóval leöntve, de ha van vanília fagyival is finom...
Tejszínhabbal megbolondítva.