Lusták szakácskönyve

Egyszerű, könnyen elkészíthető ételek. Így még a "lustákból" is lehet mesterszakács. Ajánlom férfiaknak is, meg lehet lepni a hölgyeket egy-egy este egy saját készítésű étellel.

Meggyes pite vanília pudinggal

2015.05.02. 20:18 | Lanor | Szólj hozzá!

Hozzávalók 8 szelethez:
150 g vaj
225 g liszt
75 g porcukor
2 pohár meggy
1 csomag vanília ízű pudingpor (főző)
3 evőkanál cukor
zsír és liszt a forma kikenéséhez

Elkészítés:
A vajat, lisztet, 2-3 evőkanál vizet keverjük el sima tésztává és tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre. Eközben kenjük ki zsírral, majd szórjuk meg liszttel a formát. Felezzük el a tésztát és lisztes gyúródeszkán nyújtsuk ki akkorára, amekkora tészta befedi a pitesütő alját és oldalsó részét.

Melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra. Tegyük be sülni a pite alsó részét körülbelül 15 percre.

Keverjük össze a pudingport, cukrot és adjunk hozzá 100 ml meggylevet. Keverjük el csomómentesre, majd kezdjük el felforralni. Kevergetés közben adjuk hozzá a meggyet apránként. Húzzuk le a tűzről és hagyjuk kicsit kihűlni.

Ezután töltsük bele az elősütött pitetésztába, és fedjük le a tészta másik kinyújtott felével.

Tetejére először kenjünk tojássárgát, majd szurkáljuk meg villával, nehogy szétrepedjen a meggyes pite.

Tegyük sütőbe és süssük 15-20 percig.

Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

(forrás:Nőivilág.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr507424416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása