A hagyományos tojásos tésztát gondolom sokan úgy csinálják, hogy a kifőtt tésztához kicsit hígabb tojásrántottát kevernek, vagy egy másik módozat, hogy az elkészült nokedlire felvert tojást öntenek, és egy kicsit megpirítják, máris kész a tojásos nokedli.
Nos az alábbi recept egy kicsit másképpen készíti.
Hozzávalók: zsír, vöröshagyma, tojás, tejföl, liszt, főtt tészta.
Elkészítése: Zsírban megkapatjuk a vöröshagymát, amit nagyon apróra vágunk. Beletesszük a keményre főtt, tojásszeletelőn felvágott tojást, és ráöntünk 1-2 kispohár tejfölt. Hogy ne legyen nagyon híg, a tejfölbe tehetünk egy kevés lisztet.
Az egészet összekavarjuk a főtt tésztával.
De nagyon finom galuskával is, sőt talán azzal finomabb.
A galuska receptje pedig:
Fél kiló liszt, 2 tojás, pici só és annyi víz, hogy könnyen lehessen szaggatni. Ha hígabb a tészta, akkor nagyobbak lesznek a galuskák.
A jó galuska titka, hogy csak közvetlenül a szaggatás előtt kell összekeverni a hozzávalókat, majd galuskaszaggatónk forró sós vízbe beleszaggatni. Amikor feljön a víz tetejére, kiszedni, lecsöpögtetni, és már mehet is rá a rávaló...
A végén akár egy kis sült sonkát, vagy szalonnakockát is keverhetünk bele.