Ha nincs otthon hús a levesbe, könnyen készíthetünk húspótló betéteket, nem csak a gyomrunkat, a pénztárcánkat is kíméli. Az egyik ilyen a lábatlan csirke. Nálunk a fiúk annyira nem szeretik, pedig szerintem finom. Mindenkinek ki kell próbálni egyszer...
Hozzávalók: 2 leveskocka, 4-5 tojás, só, bors, liszt, ételízesítő, petrezselyem zöldje, zsemlemorzsa, zsír.
Elkészítése: Főzzünk két leveskockából levest, esetleg zöldséglevest is készíthetünk.
A betét készítése: 4-5 tojást liszttel, só, bors, ételízesítő, petrezselyem zöldje, egy kicsi zsemlemorzsa, hígra keverjük. Kanállal kis adagokban a forró zsírba rakjuk, megsütjük, mindkét oldalát, és a levesbe engedjük tálalás előtt fél órával, hogy teljesen átfőjön.