Lusták szakácskönyve

Egyszerű, könnyen elkészíthető ételek. Így még a "lustákból" is lehet mesterszakács. Ajánlom férfiaknak is, meg lehet lepni a hölgyeket egy-egy este egy saját készítésű étellel.

Egyszerű amerikai palacsinta

2011.02.13. 10:17 | Lanor | Szólj hozzá!

Címkék: amerikai szakács szakácskönyv édesség lusta recept palacsinta tészta sütemény egyszerű sütemény recept könnyű recept lusták szakácskönyve

 Vasárnap van. Bevallom, hogy a vasárnapi reggeli mindig hatalmas fejtörést okoz számomra. A két pasi meg egy kicsiből vettem az ötletet. Ha Alan-nek :D sikerül, akkor nekem is kell. És egész jó lett... :D Az amerikai palacsintát lényegesen egyszerűbb kisütni, és vastagabbra is kell hagyni mint a mi palacsintánkat.

Hozzávalók (nekem 6 db jött ki):1 csésze liszt (rétes), 1 vaníliás cukor, 1/2 cs. sütőpor, 1 tojás, 1 csésze tej2 ek olaj (esetleg lehet olvasztott vaj), izlés szerint lehet még beletenni 1 evőkanál cukrot, akkor édesebb lesz a tészta.

Elkészítése: A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük. Akkor jó a tészta állaga, ha keverhető, nem rugalmas, de a kanálról lassan, nehezen csöppen le. Kisebb merőkanállal adagoljuk.Én úgy sütöm, mint a hagyományos palacsintát, teflon serpenyőben, pici zsírral alatta, mindkét oldalát. Hidegen nem igazán finom, inkább csak frissen jó.

Lehet tenni rá: mogyorókrémet, lekvárt, juharszirupot...Innentől kezdve már csak mindenkinek a saját ízvilága szab határt.Ha cukor nélkül készítjük a tésztát, akár pizzakrémet, és sajtot is tehetünk rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr392657405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása