Lusták szakácskönyve

Egyszerű, könnyen elkészíthető ételek. Így még a "lustákból" is lehet mesterszakács. Ajánlom férfiaknak is, meg lehet lepni a hölgyeket egy-egy este egy saját készítésű étellel.

Fokhagymaleves újratöltve... :D

2011.07.02. 16:29 | Lanor | Szólj hozzá!

Címkék: leves szakács szakácskönyv lusta tejszín fokhagyma majoranna egyszerű ebéd könnyű recept lusták szakácskönyve

Hát igen, elég népszerűvé vált nálunk ez a leves, ezért megpróbáltam még egyszerűbbé tenni. Remélem ízleni fog nektek is! A tejszíntől sokkal lágyabb és "lányosabb" íze lett. Szerintem nagyon finom, és kb. 30 perc alatt kész.

Hozzávalók: 2 fej fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, 1 húsleveskocka, 0,5 liter víz, 0,5 l tej, 0,5 l főzőtejszín, morzsolt majoranna, bors, só. Az elfogyasztásához pirítós, vagy pirított kenyérkocka.

Elkészítése: A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, és összetörjük. 3 evőkanál olajon megdinszteljük, kicsi borssal megszórjuk. A krémes fokhagymapépet megszórjuk liszttel (igazából rántást készítünk vele), majd a tejjel lassan felengedjük. 

Közben a fél liter vízben felengedjük a húsleveskockát, felforraljuk, így lesz egy kis erőleves alapunk. A két levesalapot összeöntjük, hozzáöntjük a tejszínt, kicsi sót és majorannát szórunk bele, és összeforraljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr173032813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása