Hát igen, elég népszerűvé vált nálunk ez a leves, ezért megpróbáltam még egyszerűbbé tenni. Remélem ízleni fog nektek is! A tejszíntől sokkal lágyabb és "lányosabb" íze lett. Szerintem nagyon finom, és kb. 30 perc alatt kész.
Hozzávalók: 2 fej fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, 1 húsleveskocka, 0,5 liter víz, 0,5 l tej, 0,5 l főzőtejszín, morzsolt majoranna, bors, só. Az elfogyasztásához pirítós, vagy pirított kenyérkocka.
Elkészítése: A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, és összetörjük. 3 evőkanál olajon megdinszteljük, kicsi borssal megszórjuk. A krémes fokhagymapépet megszórjuk liszttel (igazából rántást készítünk vele), majd a tejjel lassan felengedjük.
Közben a fél liter vízben felengedjük a húsleveskockát, felforraljuk, így lesz egy kis erőleves alapunk. A két levesalapot összeöntjük, hozzáöntjük a tejszínt, kicsi sót és majorannát szórunk bele, és összeforraljuk.