Hozzávalók: 1/2 kg burgonya, só, 1 dl rozsliszt vagy finomliszt, 2 dl olaj, vöröshagyma
Elkészítése: A megtisztított, kockára vágott burgonyát annyi sós vízben főzzük meg, hogy éppen ellepje. Ha puhára főtt a burgonya, kézi törővel a meleg vízben összetörjük. Hagyjuk a tűzön, és a rozsliszttel jól besűrítjük. A tepsibe az olajon megpirított, apróra vágott vöröshagymát beöntjük. Ebbe a hagymás olajba belemártott evőkanállal a masszából nagy galuskákat szaggatunk a tepsibe. Ha az egészet kiszaggatjuk, meglocsoljuk a hagymás olajjal, és a sütőben megpirítjuk. Közben kockára vágott szalonnát is pirítunk mellé. Az egészet összekeverjük!
Ganca - avagy a régi szakácsok dicsérete
2011.01.07. 12:26 | Lanor | Szólj hozzá!
Címkék: szakácskönyv krumpli lusta recept egyszerű főfogás könnyű recept lusták szakácskönyve ganca
A bejegyzés trackback címe:
https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr782567169
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
