Lusták szakácskönyve

Egyszerű, könnyen elkészíthető ételek. Így még a "lustákból" is lehet mesterszakács. Ajánlom férfiaknak is, meg lehet lepni a hölgyeket egy-egy este egy saját készítésű étellel.

Pita recept

2011.07.18. 12:56 | Lanor | Szólj hozzá!

Címkék: gyros egyéb party szakács szakácskönyv parti lusta recept vacsora kerti egyszerű pita könnyű recept lusták szakácskönyve

Szerintem a nyár a kerti partik ideje. Egy jó kis szalonnasütés, vagy grillezés összehozza az embereket, főleg egy finom kis édes bor mellett. Pitába bármi tölthető. A gyrostól kezdve, a sült csirkemájon át a grillezett húsfélékig minden, de darabolva, kicsit megpirítva salátába is belekeverhetjük. Sőt, a salátát is tehetjük bele.

 

Hozzávalók: 2 dl langyos víz, 1 evőkanál olivaolaj, 1 teáskanál só,  45 dkg liszt (lehet keverve, fele rétes, fele sima), 1 teáskanál szárított élesztő.

Elkészítés:

A hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és összekeverjük, majd egy belisztezett deszkán alaposan átgyúrjuk. Letakarva, langyos helyen kb. egy órát kelesztjük. 
A megkelt tésztát újra átgyúrjuk egy-két percig, majd nyolc egyforma darabra szétválaszjuk. A darabokat egyenként egy centi vastag korongokká nyújtjuk és egy folpackkal letakarjuk ami alatt még 20 percig pihentetjük. Ezután egy beolajozott és lisztezett sütőlapra tesszük, letakarva még 15 percig kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt a legmagasabb hőfokra, majd betesszük a pitatésztát az alsó polcra. Sütés közben figyeljük a sütőt és amikor a tészta a kétszeresére emelkedik, onnantól számítva sütjük még 5 percet a pitákat. Ezalatt szépen felpuffadnak és aranybarnára sülnek.
Fémrácson, konyharuhával letakarva hűtsük le. A kihűlt pitákat folpackba vagy műanyag zacskóba csomagolva tartsuk a felhasználásig.
 
A becsomagolt pitákat lefagyaszthatjuk, így sokáig frissen marad. Sütőben, alacsony hőfokon újramelegíthetjük a felengedés után.

A bejegyzés trackback címe:

https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr163063853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása