Lusták szakácskönyve

Egyszerű, könnyen elkészíthető ételek. Így még a "lustákból" is lehet mesterszakács. Ajánlom férfiaknak is, meg lehet lepni a hölgyeket egy-egy este egy saját készítésű étellel.

Tejes bableves (Hamis habartbab)

2010.06.15. 09:39 | Lanor | Szólj hozzá!

Címkék: leves szakács szakácskönyv lusta recept hamis bab egyszerű könnyű recept lusták szakácskönyve habart

Hozzávalók: 1 bögre Erzsi bab, ételízesítő, só, őrölt pirospaprika, babérlevél, liszt, tejföl, 1,5 liter tej

Elkészítése: A babot előző este beáztatom, hogy gyorsabban főjön. A babot, és pár babérlevelet bő ételízesítős vízben fölteszem főni. Amikor puhára főtt, hozzáadom a rántást és a maradék tejet. (A rántásnál ne forrjon a leves, legjobb ha leveszed a tűzről.) Forrásig kavargatni, amikor megmozdul a leves (elkezd forrni), még vagy 5 percig tartalékon forraljuk, majd leállítjuk a tüzet, és átkavarjuk a levest.

Rántás: 1 fakanál lisztet, 1 fakanál zsíron simára keverünk, pici pirospaprikát szórunk bele, majd tejjel felengedjük. Én a rántásba dolgozom el a tejfölt, és így együtt kerül a levesbe a rántás és a tejföl.

Javaslat még! Variálhatod, a babbal együtt tehetsz bele füstölt húst, házi kolbászt vagy birsalmát.
(Sóskával még nem próbáltam, de azt mondják, az is finom...)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr872082833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása