Itt a hideg, úgyhogy ismét lehet gyártani, és egyéb rétegeket kitalálni...
Minél több emberrel beszélgetek, annál több nevet hallok erre az étekre.
Gumimaci, Kismamatorta, Csíkos torta
Hozzávalók: 3 nagy csomag zselatin, 6 dl víz, 6 tojás, 12 evőkanál cukor, 2 vaníliás cukor, 2 evőkanál kakaó, 2-3 pohár tejföl, 4 dl sötét színű szörp.
Elkészítése: A 3 csomag zselatint 6 dl vízzel felfőzzük.
1. sor: 3 tojást a 4 evőkanál cukorral és az 1 vaníliás cukorral jól elkeverjük, hozzáöntünk 1 dl zselatint. Jól elkeverjük, majd tepsiben hűtjük. A második sor akkor mehet rá, ha az első már megkeményedett. (Én úgy próbálom, hogy megérintem a tetejét, hogy ragad e még)
2. sor: 3 tojást a 4 evőkanál cukorral és a 2 evőkanál kakaóval jól elkeverjük, majd hozzáöntünk 1 dl zselatint. A már kihült sorra öntjük. Továbbiakban ugyanaz, mint az elsőnél. Ha nem vártunk eleget az első sornál, akkor itt már látható lesz keveredés.
3. sor: 3 pohár tejföl (lehetőleg kicsivel előbb vegyétek ki a hűtőből, hogy ne legyen nagyon hideg), 4 evőkanál cukorral és 1 vaníliás cukorral elkeverjük, hozzá az 1 dl zselatin. A továbbiakban, mint az előzőeknél.
4. sor: 4 dl szörp, 2 dl zselatint jól összekeverünk, majd a már kihült és megkeményedett sorra öntjük. (Itt már nagyon fontos, hogy a tejföl jól megkeményedjen! )
1 napot hidegben hagyd állni, hogy az ízek jól összeéredjenek, és a sorok jól bekeményedjenek.
Az utolsó sort, (szörpös) lassan adagold, ne kapja föl az alatta lévő sort!
Szerintem eteti magát! Nálunk sosem éri meg a következő napot a megszelés után!
Még egy ötletet hallottam, hogy a tejfölt valaki joghurttal helyettesítette. Ott viszont vigyázni kell a cukor hozzáadásával. Joghurt: natur vagy valamilyen gyümölcsjoghurt.