Lusták szakácskönyve

Egyszerű, könnyen elkészíthető ételek. Így még a "lustákból" is lehet mesterszakács. Ajánlom férfiaknak is, meg lehet lepni a hölgyeket egy-egy este egy saját készítésű étellel.

Fokhagyma leves

2011.01.29. 17:38 | Lanor | Szólj hozzá!

Címkék: leves szakács szakácskönyv lusta recept fokhagyma egyszerű szalonna ebéd könnyű recept lusták szakácskönyve

Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki néha unja a leveseket. A mai napon sem akartam főzni, aztán mert a párom úgy kérte, mondtam, találjon egy egyszerű receptet, és kipróbáljuk. És talált!!!

Ha valaki szeretei az erőteljes fokhagymaízt, biztos nagyon fog ízleni neki. Egy-egy napon talán tényleg meg is csinálom, bár az én gyomromnak erősre sikerült.

Egyszerű fokhagyma leves

Hozzávalók: 10-12 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, 1 húsleveskocka, 0,5 liter víz, 0,75 l tej, bors, só. Az elfogyasztásához pirítós, vagy pirított kenyérkocka.

Elkészítése: A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, és összetörjük (fokhagymanyomón). 3 evőkanál olajon megdinszteljük, kicsi borssal megszórjuk. A krémes fokhagymapépet megszórjuk liszttel (igazából rántást készítünk vele), majd a tejjel lassan felengedjük.
Közben a fél liter vízben felengedjük a húsleveskockát, felforraljuk, így lesz egy kis erőleves alapunk. A két levesalapot összeöntjük, kicsi sót szórunk bele, és összeforraljuk.

Tálaláskor szórhatunk rá petrezselyemzöldet, reszeltsajtot, pirított kenyérkockát.
Érdekesebbé tehető az íze, ha a tejbe egy kis főzőtejszínt keverünk, illetve majorannával, vagy sültszalonnával.
 

Jó étvágyat hozzá! :D

Mire jó a fokhagyma?
A fokhagyma antibakteriális és antimikotikus (gombaellenes) hatása révén légúti megbetegedések és a Candida albicans okozta fertőzések kezelésében használatos. Továbbá tágítja az ereket is. Rendszeres, kúraszerű alkalmazása csökkenti a vér káros koleszterin-szintjét, antioxidánsként serkenti az immunrendszert, csökkenti a mellkasi fertőzéseket, véralvadásgátló- és vérnyomáscsökkentő. A népi gyógyászatban meghűléses betegségeket is gyógyítanak vele (nyákoldó hatás). A fokhagyma baktérium ölő hatásának köszönhetően tisztítja a szervezetet.

  • Megfázás vagy nátha esetén a forró teába tegyünk 1-2 gerezd fokhagymát.
  • Mivel a fokhagymának baktérium ölő hatása is van, a hús tartósításában is szerepet kapott, így maradhatott ránk a kolbászkészítés ősi receptje is: fokhagyma nélkül nincs kolbász.

A bejegyzés trackback címe:

https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr602623533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása