Hozzávalók: 1 pár csirkemell, olaj v. zsír, só, bors, ételízesítő, csirke fűszersó, 2 dl tejszín, 1 pohár tejföl, kicsi liszt (kb. 1 evőkanál), sajt (füstölt és natur keverve)
Elkészítése: A csirkemellet megtisztítom, vékony szeletekre vágom, majd a zsírozott tepsibe fektetem. A fűszerekkel jól összekeverem a tejföllel és tejszínnel, liszttel csomómentesre keverem, majd az egészet a tepsiben lévő csirkemellekre öntöm. Alufóliával lefedem, majd sütőben puhára sütöm.
Amikor a csirkemell puhára sült, az alufóliát levesszük, sajttal megszórjuk, majd kb. 10 percet még sütjük, (fólia nélkül) amíg a sajt ráolvad.
Köretként ki mit szeret hozzá... Burgonya, tészta, rizs... Bár vigyázzunk, mert tejszínes ételről van szó.