Lusták szakácskönyve

Egyszerű, könnyen elkészíthető ételek. Így még a "lustákból" is lehet mesterszakács. Ajánlom férfiaknak is, meg lehet lepni a hölgyeket egy-egy este egy saját készítésű étellel.

Tejszínes - sajtos csirkemell

2010.08.08. 11:00 | Lanor | Szólj hozzá!

Címkék: burgonya szakácskönyv krumpli lusta recept csirkemell egyszerű főfogás könnyű recept lusták szakácskönyve

 

Hozzávalók: 1 pár csirkemell, olaj v. zsír, só, bors, ételízesítő, csirke fűszersó, 2 dl tejszín, 1 pohár tejföl, kicsi liszt (kb. 1 evőkanál), sajt (füstölt és natur keverve)

 Elkészítése: A csirkemellet megtisztítom, vékony szeletekre vágom, majd a zsírozott tepsibe fektetem. A fűszerekkel jól összekeverem a tejföllel és tejszínnel, liszttel csomómentesre keverem, majd az egészet a tepsiben lévő csirkemellekre öntöm. Alufóliával lefedem, majd sütőben puhára sütöm.

Amikor a csirkemell puhára sült, az alufóliát levesszük, sajttal megszórjuk, majd kb. 10 percet még sütjük, (fólia nélkül) amíg a sajt ráolvad.

Köretként ki mit szeret hozzá... Burgonya, tészta, rizs... Bár vigyázzunk, mert tejszínes ételről van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr382205595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása