Lusták szakácskönyve

Egyszerű, könnyen elkészíthető ételek. Így még a "lustákból" is lehet mesterszakács. Ajánlom férfiaknak is, meg lehet lepni a hölgyeket egy-egy este egy saját készítésű étellel.

Kekszes almás sütés nélkül

2010.06.01. 18:54 | Lanor | Szólj hozzá!

Címkék: alma gyümölcs szakácskönyv édesség lusta recept keksz sütemény egyszerű csemege sütemény recept könnyű recept lusták szakácskönyve

Hozzávalók: 50 dkg szögletes háztartási keksz, 3 csomag főző vaníliás pudingpor, 20 dkg kristálycukor vagy méz, 8-10 evőkanál víz, 7 dl víz, 1,25 kg alma.

Elkészítése: Az almát meghámozzuk, majd apróra daraboljuk. Lábasba rakjuk, 4 dl vízet ráöntünk, cukorral ízesítjük,8-10 perc alatt puhára főzzük, krumplinyomóval vagy villával apróra törjük. Ha mézzel készítjük, akkor azt már a puha almához keverjük. Közben a vaníliás pudingporokat 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Egy tepsi alját keksszel kirakjuk. A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szintén keksz kerül. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik,hanem össze is áll, etután lehet majd szeletelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr452048614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása