Lusták szakácskönyve

Egyszerű, könnyen elkészíthető ételek. Így még a "lustákból" is lehet mesterszakács. Ajánlom férfiaknak is, meg lehet lepni a hölgyeket egy-egy este egy saját készítésű étellel.

Az első recept - Angol almafelfújt

2010.04.05. 10:49 | Lanor | Szólj hozzá!

Címkék: alma recept sütemény egyszerű sütemény recept könnyű recept lusták szakácskönyve angol almafelfújt

Nálunk jól át kell gondolni a főzést, sütést. A két fiú (apa-fia) + a csacska csaj (vagyis én :D) komoly gondokat okoz. A fiúk édes szájúak, én annyira nem vagyok oda az édességért (bár ez nem látszik rajtam). Nos ilyen esetben nyúlok a gyümölcsökhöz.

Akkor legyen az első recept egy sütemény!

Angol almafelfújt

Hozzávalók:
6 db alma, fahéj, szerecsendió, 1 ráma, cukor, liszt, só, tejszínhab

Elkészítése:
6 db almát vékony szeletekre, vagy kis darabokra vágjuk. Az edény oldalát Rámával bekenjük, a vékonyra szeletelt almát elterítjük benne. Fahéjat és szerecsendiót szórunk rá, (Én már a szerecsendiót is lehagyom), és összekeverjük vele. Szépen eligazgatjuk, összenyomkodjuk.
A tetejére a tészta!: 1 rámát edényben megolvasztunk (ne forrjon!), 6 evőkanál cukorral és kb ugyanennyi liszttel (lehet egy kicsit több), pici sóval nokedli sűrűségűre keverjük, majd a kész masszát ráhúzogatjuk a tetejére finoman késsel.
50 percig sütjük a sütő legkisebb fokozatán. A tetején a tésztának finom grilázsos íze lesz!
Tejszínhabbal, langyosan tálaljuk.

Nem lehet megunni, főleg ilyenkor, amikor az almák hirtelen elkezdenek romlani! 

A bejegyzés trackback címe:

https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr431895680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása