Nálunk jól át kell gondolni a főzést, sütést. A két fiú (apa-fia) + a csacska csaj (vagyis én :D) komoly gondokat okoz. A fiúk édes szájúak, én annyira nem vagyok oda az édességért (bár ez nem látszik rajtam). Nos ilyen esetben nyúlok a gyümölcsökhöz.
Akkor legyen az első recept egy sütemény!
Angol almafelfújt
Hozzávalók:
6 db alma, fahéj, szerecsendió, 1 ráma, cukor, liszt, só, tejszínhab
A tetejére a tészta!: 1 rámát edényben megolvasztunk (ne forrjon!), 6 evőkanál cukorral és kb ugyanennyi liszttel (lehet egy kicsit több), pici sóval nokedli sűrűségűre keverjük, majd a kész masszát ráhúzogatjuk a tetejére finoman késsel.
50 percig sütjük a sütő legkisebb fokozatán. A tetején a tésztának finom grilázsos íze lesz!
Tejszínhabbal, langyosan tálaljuk.
Nem lehet megunni, főleg ilyenkor, amikor az almák hirtelen elkezdenek romlani!