Hozzávalók: vegyes gyümölcs (barack, alma, körte, szeder, eper, stb)., cukor, vaníliás cukor, 1 pohár tejföl, 1 dl tej, 1 cs. vaníliapuding, kevés liszt, fahéj, szegfűszeg.
Elkészítés: A gyümölcsöket 4-5 kanál cukorral, 1 vaníliás cukorral vízben puhára főzzük. (cukorigény a gyümölcs édességétől függ)
Fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük.
Tejfölből, vaníliapudingból, tejből és lisztből habarást készítünk. (Hogy jól össze legyen dolgozva, turmixoljuk, ezt úgy hidegen kell összekeverni, nem kell főzni.)
A habarást a levesbe öntjük, majd együtt felfőzzük.
Elég egyszerű?
Hűtve tálaljuk, tejszínhabbal díszítjük.
Könnyű gyümölcsleves
2010.04.19. 15:41 | Lanor | Szólj hozzá!
Címkék: leves gyümölcs szakácskönyv lusta recept könnyű recept lusták szakácskönyve
A bejegyzés trackback címe:
https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr641934548
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
