Lusták szakácskönyve

Egyszerű, könnyen elkészíthető ételek. Így még a "lustákból" is lehet mesterszakács. Ajánlom férfiaknak is, meg lehet lepni a hölgyeket egy-egy este egy saját készítésű étellel.

Szilvalekváros rakott tészta

2010.09.03. 16:50 | Lanor | Szólj hozzá!

Címkék: szilva gyümölcs szakácskönyv édesség lusta recept vacsora tészta rakott egyszerű főfogás könnyű recept lusták szakácskönyve

Ilyenkor ősszel a szilvalekvár főzési idényében gyorsan el kell használnunk a tavalyról megmaradt lekvárokat. Egy ilyen lehetőség a rakott tészta, melyet az édesszájúak nagyon szeretnek.

A rakott tészta készítése nálunk mindig úgy kezdődik, hogy megmarad a tészta, s ez kerül felhasználásra. (Volt már cérnametéltből, spagettiből, nagykockából, vastagmetéltből. Érdekessége az, hogy mindegyik tésztafajta más ízhatást eredményez.) Általában a spagetti tésztát kevés olajjal vagy olvasztott vajjal összekevertem, hogy ne ragadjon össze.

Egy tűzálló tálat kivajazok, majd megszórom zsemlemorzsával. Ezután elkezdem a rétegezést.

1 réteg tészta
1 réteg szilvalekvár
1 réteg tészta
1 réteg szilva
1 réteg tészta
A tetejére ismét zsemlemorzsát szórunk, amelyre még kerülhet egy kis darált dió is.

Sütőben addig sütöttem, amíg a tetején a dió pirulni kezdett (közben persze az alja is megkapódik egy kicsit).

A bejegyzés trackback címe:

https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/2269324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása