Hozzávalók: 40 dkg cukor, 30 dkg liszt, 10 evőkanál kakaópor, 3 teáskanál sütőpor, 1 dl tej, 15 dkg olvasztott vaj, 1 vaníliacukor, 1 dl víz.
Elkészítés: A cukrot, a lisztet a sütőport a kakaót és a vaníliás cukrot összekeverjük.
A tejet az olvasztott vajat szintén összekeverjük, majd a cukros keverékhez adjuk.
Elkeverjük, majd beleöntjük egy 30x22-es kivajazott tepsibe. A tetejét enyhén megszórjuk cukorral, én reszeltem rá étcsokoládét is. :D De lehet mogyorót, diót, mandulát...
Ráöntjük az 1 dl melegvizet, úgy, hogy a tetején megálljon, nem szabad összekeverni.
165 fokos (1-2-es fokozat) sütőben kb. 1 órát sütjük.
Nem baj, ha a süti alja nem sül meg, ez teszi érdekessé az egészet.
Ha azonnal melegen eszitek, akkor kemény karamellás darabok is lesznek benne, ha másnap, harmadnap, akkor ezek a részek már megpuhulnak. :)
Tálalás: tejszínhabbal...
Kicsit lekapódik az aljára, erre kell még kitalálni valamit... Várom az ötleteket!
Legközelebb megpróbálom sütőpapírral. :D