Nos tudom, hogy ez egy kicsit macerás, és nem igazán könnyen elkészíthető étel, de a lusták is néha erőt vesznek magukon, a szeretteikért. Nálunk mindenki szereti, sőt ha a gyümölcs megmarad, magában is nagyon gyorsan elfogy.
Sokat jártam ezért a receptért, igazából, amikor először ettem, flambírozva volt a gyümölcs, de azt még nem tudom megcsinálni! :(
Hozzávalók: 2 csirkemell, olaj, só, bors, ételízesítő, (csirke-, vagy grillfűszersó), 1 doboz vegyes egzotikus gyümölcskonzerv, cukor
Elkészítése: A csirkemellet vékony szerletekre vágjuk, befűszerezzük, majd kevés olajon serpenyőben aranybarnára sütjük.
4 evőkanál cukrot serpenyőben felolvasztunk, amikor szép barna masszát kapunk, öntünk a gyümölcsök levéből hozzá. Felolvasztjuk benne az összekapódott cukormasszát, majd amikor már csak kevés szirup van, és szépen rotyog, hozzáadjuk a lecsöpögtett gyümölcskonzervet. Átkavarjuk, és átsütjük a gyümölcsökkel.
Tálalásnál a lesütött csirkemellre borítjuk. Nagyon különleges ízvilág.
Én hasábburgonyával szeretem, de rizzsel is nagyon finom.