Lusták szakácskönyve

Egyszerű, könnyen elkészíthető ételek. Így még a "lustákból" is lehet mesterszakács. Ajánlom férfiaknak is, meg lehet lepni a hölgyeket egy-egy este egy saját készítésű étellel.

Édes kis semmiségek...

2010.04.21. 08:14 | Lanor | Szólj hozzá!

Címkék: arab erdély szakácskönyv édesség lusta recept méz sütemény egyszerű csemege sütemény recept könnyű recept halva lusták szakácskönyve suhajda




Ki ne szeretné az édes dolgokat, főleg, ha egyszerűen elkészíthetőek...

Meg tudják édesíteni az életünket...

Igaz akinek nem szabad cukrosat enni, jobb ha messze elkerüli ezeket a finomságokat.






Suhajda - Erdélyi csemege
Hozzávalók: 50 dkg cukor, 2 dl tej, 10 dkg kakaó, 12 dkg vaj, 12 dkg dió

Elkészítés: A cukrot, a tejet és a kakaóport gázon kis lángon összekeverjük, amikor a massza kicsöppenés után már nem tapad a vizes kézhez, akkor belekeverjük a vajat és a diót.
Papírfornába (mignonpapír) rakosgatjuk, kihülés után kínáljuk.

Halva recept - Arab édesség
Hozzávalók: 20 dkg szezámmag, 10 dkg méz

Elkészítése: Tegyünk félre a szezámmagból két evőkanálnyit, a többit pedig kávédarálón őröljük meg. A szezámmagliszthez adjuk hozzá a mézet és gyúrjuk sűrű, egynemű tésztává. Vizes kézzel formázzunk belőle 12 diónagyságú golyót, majd ezeket hempergessük meg a félretett szezámmagban. Mignonpapírba téve desszertként kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr141938984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása