Ki ne szeretné az édes dolgokat, főleg, ha egyszerűen elkészíthetőek...
Meg tudják édesíteni az életünket...
Igaz akinek nem szabad cukrosat enni, jobb ha messze elkerüli ezeket a finomságokat.
Suhajda - Erdélyi csemege
Hozzávalók: 50 dkg cukor, 2 dl tej, 10 dkg kakaó, 12 dkg vaj, 12 dkg dió
Elkészítés: A cukrot, a tejet és a kakaóport gázon kis lángon összekeverjük, amikor a massza kicsöppenés után már nem tapad a vizes kézhez, akkor belekeverjük a vajat és a diót.
Papírfornába (mignonpapír) rakosgatjuk, kihülés után kínáljuk.
Halva recept - Arab édesség
Hozzávalók: 20 dkg szezámmag, 10 dkg méz
Elkészítése: Tegyünk félre a szezámmagból két evőkanálnyit, a többit pedig kávédarálón őröljük meg. A szezámmagliszthez adjuk hozzá a mézet és gyúrjuk sűrű, egynemű tésztává. Vizes kézzel formázzunk belőle 12 diónagyságú golyót, majd ezeket hempergessük meg a félretett szezámmagban. Mignonpapírba téve desszertként kínáljuk.