Lusták szakácskönyve

Egyszerű, könnyen elkészíthető ételek. Így még a "lustákból" is lehet mesterszakács. Ajánlom férfiaknak is, meg lehet lepni a hölgyeket egy-egy este egy saját készítésű étellel.

Ehető kenhetők...

2010.04.23. 08:38 | Lanor | Szólj hozzá!

Címkék: reggeli szakácskönyv tojás lusta vacsora túró krém egyszerű körözött pástétom tepertő könnyű recept lusták szakácskönyve

 

Itt falun ha rokonságban van disznóvágás, mindig kapunk friss tepertőt. A kis családom bevallom, a húsos, friss tepertőt szereti. De mi van akkor ha a hűtőben már egy hete nem nyúlt senki a tepertőhöz? Nos akkor következik a tepertőkrém készítése.

És még két olyan finomság, amikor a tudományom már kimerült és hamar kell készíteni valami finomat reggelire vagy vacsorára.

Ezekhez már csak egy kis zöldség és innivaló.

Tepertőpástétom, tepertőkrém

Hozzávalók:
10 dkg tepertő, 2 egész tojás, 1 evőkanál tejföl, só, bors, 1 közepes fej hagyma, ételízesítő

Elkészítése:
A hagymát zsíron kissé megfonnyasztom. A tepertőt turmixxal ledarálom (hogy jó krémes legyen), a villával összetört keményre főtt tojást a tejföllel jól elkeverem, belerakom a tepertőmasszába, majd hozzákeverem a hagymát, ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt.
(Én az egészet mixerben csinálom, hogy eléggé krémes legyen.)
Kenyérre kenve tálalom. (Kb 2-3 napig áll el a tojás miatt, de nálunk sohasem tart ki addig.)

 

Körözött ahogy mi szeretjük.

Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró, 25 dkg juhtúró, só, bors, öröltpaprika, fokhagyma, 1 közepes fej hagyma, ételízesítő, 1 evőkanál tejföl.

Elkészítése:
A hagyományos körözött általában juhtúró és tehéntúró keverékéből készül. A hagymát aprítsuk fel nagyon pici darabokra. A kétféle túrót keverjük össze. Adjuk hozzá a fűszereket, és keverjük el. Fogyaszthatjuk egyből, de nem árt néhány órán át a hűtőben pihentetni!

Én időnként szoktam még belekeverni friss hagymaszárat, snidling, pritamin paprika darabokat vagy lila hagymát, hogy még inkább színes legyen.
 

Tojáskrém

Hozzávalók:
6 tojás, 10 dkg vaj (teavaj), 2 evőkanál tejföl,  só, bors, 4 kiskanál mustár, ételízesítő.

Elkészítése:
A 6 tojást keményre főzzük,szeletelővel kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a vajat, és a tejfölt, amitől sokkal könnyebb lesz, mintha csak vajjal készülne. Sózzuk, borsozzuk, és vagy 4 kiskanál mustár kerül még bele!

Színesítéshez lila hagymát ajánlok. Nagyon finom!

A bejegyzés trackback címe:

https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr171944496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása