Most álljon itt egy környékünkre jellemző étel. Könnyű elkészíteni, és még finom is.
Hozzávalók: 10 dkg szalonna, 1 fej vöröshagyma, gomba, 2 dl főzőtejszín, 0,5 dl tej, petrezselyem, fűszerpaprika, ételízesítő, só, törött bors, tejföl, zsír, liszt
Elkészítése: Kockára vágott szalonnát kipirítjuk. Ha üveges, apróra vágott vöröshagymát teszünk hozzá, és pörköltalapot készítünk.
Nyers gombát (csiperke), vagy üveges sampiont öntünk a pörköltalaphoz. Apróra vágott petrezselyemmel, fűszerpaprikával és delikáttal fűszerezzük, sóval és törött borssal ízesítjük. 5 perc sülés után fölengedjük tejfölös habarással. Izlés szerint főzőtejszínnel krémesebbre készíthetjük. Készre forraljuk, galuskával tálaljuk.
Egyszerű habarás: A tejfölt liszttel meghintjük, majd kevés tejjel finoman, csomómentesre keverjük.
A párom imádja!