Lusták szakácskönyve

Egyszerű, könnyen elkészíthető ételek. Így még a "lustákból" is lehet mesterszakács. Ajánlom férfiaknak is, meg lehet lepni a hölgyeket egy-egy este egy saját készítésű étellel.

Piskóta kandírozott gyümölcs-csel

2010.08.20. 21:24 | Lanor | Szólj hozzá!

Címkék: alma gyümölcs szakácskönyv édesség lusta recept piskóta sütemény egyszerű sütemény recept kandírozott könnyű recept kandírozás lusták szakácskönyve

Hozzávalók: 8 dkg vaj, 8 dkg cukor, gyümölcsök (alma, körte...),
Piskótához: 4 tojás, 4 evőnakál cukor, 4 evőkanál liszt, 1 sütőpor.

Elkészítése:
A vajban a cukrot barnára karamellizáljuk. A előre felkarikázott, előkészített, darabolt gyümölcsöt beletesszük, átfőzzük benne, addig, amíg el nem kezd szétesni, majd hűtőbe tesszük.

4 tojást szétválasztunk, a sárgáját liszttel, cukorral kikeverjük, közben a fehérjét kemény habbá verjük, majd a kettőt összekeverjük, beletesszük a sütőport és összedolgozzuk, amíg csomómentes nem lesz.

A lehűtött gyümölcsöt tepsi aljára öntjük egyenletesen eloszlatjuk, majd ráöntjük a piskótamasszát. 20-25 percre a sütőbe tesszük (NE nyissuk ki sütés közben!) Ha készen van körbevágjuk, majd tálcára borítjuk.

Díszíthető tejszínhabbal...

A bejegyzés trackback címe:

https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr732235921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása