Hozzávalók: 8 dkg vaj, 8 dkg cukor, gyümölcsök (alma, körte...),
Piskótához: 4 tojás, 4 evőnakál cukor, 4 evőkanál liszt, 1 sütőpor.
Elkészítése:
A vajban a cukrot barnára karamellizáljuk. A előre felkarikázott, előkészített, darabolt gyümölcsöt beletesszük, átfőzzük benne, addig, amíg el nem kezd szétesni, majd hűtőbe tesszük.
4 tojást szétválasztunk, a sárgáját liszttel, cukorral kikeverjük, közben a fehérjét kemény habbá verjük, majd a kettőt összekeverjük, beletesszük a sütőport és összedolgozzuk, amíg csomómentes nem lesz.
A lehűtött gyümölcsöt tepsi aljára öntjük egyenletesen eloszlatjuk, majd ráöntjük a piskótamasszát. 20-25 percre a sütőbe tesszük (NE nyissuk ki sütés közben!) Ha készen van körbevágjuk, majd tálcára borítjuk.
Díszíthető tejszínhabbal...