Lusták szakácskönyve

Egyszerű, könnyen elkészíthető ételek. Így még a "lustákból" is lehet mesterszakács. Ajánlom férfiaknak is, meg lehet lepni a hölgyeket egy-egy este egy saját készítésű étellel.

Fűszervaj

2011.08.18. 10:25 | Lanor | Szólj hozzá!

Címkék: egyéb lusta recept fűszer vaj egyszerű csemege könnyű recept lusták szakácskönyve fűszer vaj

 A fűszervajak gyorsan elkészíthetők, mélyhűtőben pedig sokáig tárolhatóak. Emellett sokféleképpen felhasználhatóak. A fűszereket, gyógynövényeket nem csak ízük, hanem gyógyhatásuk alapján is válogathatjuk a vajba.

Egészséges, és akár a grillezést is feldobhatjuk egy-egy különleges ízű fűszervajjal.

Alaprecept: A lágy, de nem folyékony vajat keverőtálba tesszük és habosra kikeverjük. Én sózatlan teavajat szoktam hozzá használni. Hozzáadjuk a fűszereket, vagy más ízesítő anyagokat, majd simára keverjük. Amikor megfelelő az állaga, kétrétegű alufóliára halmozzuk, majd úgy tekerjük föl, hogy rúd alakja legyen. Hűtőben, mélyhűtőben tároljuk, akár több hónapig, melyről forró vízbe mártott késsel bármikor vékony szeleteket vághatunk.

Petrezselymes fűszervaj: 12-15 dkg vaj, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, citromlé, só, bors.

Metélőhagymás fűszervaj: 12 dkg vaj, fél csokor metélőhagyma, só.

Fenyőmagos-bazsalikomos fűszervaj: 20 dkg puha vaj, 1 evőkanál fenyőmag, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom.

Fokhagymás fűszervaj: 15 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál friss bazsalikom, kapor és metélőhagyma keveréke, 2 teáskanál citromlé, só ízlés szerint.

Algás ízvarázs fűszervaj: 20 dkg vaj, aprított zeller, vöröshagyma, bazsalikom, lestán, petrezselyem, 1 teáskanál spirulina algapor, tengeri só. (persze az algapor kihagyható, te úgy az igazi)

Majorannás fűszervaj: 8-12 dkg vaj, fél kávéskanál őrölt pirospaprika, só, őrölt bors, petrezselyemzöld és majoranna.

Időnként nézzetek vissza, mert ha találok jó fűszervaj receptet, ide írom... :D

A bejegyzés trackback címe:

https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr843162238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása