Lusták szakácskönyve

Egyszerű, könnyen elkészíthető ételek. Így még a "lustákból" is lehet mesterszakács. Ajánlom férfiaknak is, meg lehet lepni a hölgyeket egy-egy este egy saját készítésű étellel.

Csokis - kekszes mizéria!

2010.05.04. 10:14 | Lanor | Szólj hozzá!

Címkék: szakácskönyv lusta csoki keksz sütemény csemege sütemény recept könnyű recept lusták szakácskönyve

Csokis őzgerinc

Hozzávalók: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 20 dkg darált keksz, 10 dkg vagdalt dió, 5 dkg kakaó, 2 egész tojás, 1 cs. csokipudingpor, 1 cs. vaniliás cukor, 8 dkg rétesliszt, 6 db babapiskóta.

Elkészítés: A margarint a porcukorral forró víz tetején felolvasztjuk. beletesszük a darált kekszet, diót, kakaót, a 2 tojást. Külön összekeverjük a csokipudingport, vaníliás cukrot és a réteslisztet, majd ezt is a masszához adjuk, melyet 8-10 percig még a forróvíz fölött kavargatjuk, amíg sűrű lesz.

Az őzgerinc formát kibéleljük folpack-kal, majd egy vékony réteg masszát öntünk az aljára. Hosszában belerakunk 2 babapiskótát, melyet előtte rumos tejben megforgattunk (nem áztatjuk, csak belemártjuk). Újabb sor töltelék, majd 2 sor babapiskóta egymás mellé, végül zárásként újabb masszasor.

Hidegben tároljuk. 3 óra múlva már késsel lehet szeletelni.

***************************************************************

 

Pöttyös keksz vagy keksz-szalámi

Hozzávalók: 2 dl víz, 25 dkg porcukor, 5 dkg cukrozatlan kakaópor, 25 dkg margarin, reszelt citrom- vagy narancshéj (elhagyható), fél dl rum, 25 dkg nem túl apróra tört háztartási keksz, 25 dkg darált háztartási keksz (kiegészíthető a recept még diódarabokkal, kókuszreszelékkel)

Elkészítése nagyon egyszerű. A keksz kivételével minden hozzávalót felteszünk főni. 5 perc főzés után belekeverjük a kekszeket, jól elkeverjük, majd folpack-kal kibélelt őzgerincformába öntjük. Kihűlés után 2 órára a hűtőbe, vagy fél órára a mélyhűtőbe tesszük. Jó étvágyat hozz !

A bejegyzés trackback címe:

https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr471965962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása