Lusták szakácskönyve

Egyszerű, könnyen elkészíthető ételek. Így még a "lustákból" is lehet mesterszakács. Ajánlom férfiaknak is, meg lehet lepni a hölgyeket egy-egy este egy saját készítésű étellel.

Palóc leves

2010.07.07. 09:55 | Lanor | Szólj hozzá!

Címkék: leves szakács szakácskönyv krumpli lusta recept hús palóc könnyű recept lusták szakácskönyve

Hozzávalók: (4-5 személyre): 30 dkg marhahús, 25 dkg zöldbab, 25 dkg burgonya, 4 evőkanál olaj, 1 púpozott evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, babérlevél, őrölt kömény, fűszerpaprika, őrölt bors, petrezselyem, só

Elkészítése:

1. lépés: Készíts pörkölt alapot. Az olajon fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, azt keverd el benne, majd kevés vizet hozzáöntve párold meg a hagymát. Utána add hozzá a kockákra vágott marhahúst, fűszerezd sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel. Ha a hús kicsit megfehéredett, önts alá egy jó ujjnyi vizet, és fedő alatt párold majdnem puhára. (Ha a víz elfő pótold.)

2. lépés: Készíts belőle levest! Ha az 1. lépés megvan, öntsd fel 1,5 liter vízzel, tedd bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot (Nálunk a krumpli már teljesen kimarad, mert a fiúk nem szeretik). A lisztet és a tejfölt keverd össze csomómentesen, és ha már minden puha, ezzel sűrítsd be a levest. Végül szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.

Nálunk ez akkor szokott készülni, amikor megmarad a pörkölthusi. Olyankor a maradék felhasználásával készül a levesalap, és már nem is kell sok minden más hozzá.
Még valami ami fontos, mindig a legfrissebb zöldbabot, vagy zsenge vajbabot használj, különben a zöldbabban lévő szálak elrontják a leves élvezetes elfogasztását!

A bejegyzés trackback címe:

https://lustaszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr652135224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása