1 kg krumpli, liszt, 1 db tojás, 2 dl tejföl, fokhagyma, só
Elkészítése:A krumpli mennyisége attól függ, hogy hány darab lángost akarunk sütni. 1 kg krumpliból kb. 15 db lesz. A krumplit meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet, és a krumplit megtörjük, krumplinyomón átnyomjuk. Addig nem szabad lisztet hozzá adni, míg teljesen ki nem hűlt. Ha már kihűlt teljesen, hozzáadjuk a lisztet, egy tojást és összegyúrjuk. Elég sokáig kell gyúrni, nehogy darabos legyen. Annyi liszt kell hozzá, hogy jól nyújtható legyen. Egyforma darabokra felvágjuk. A darabokat akkorára nyújtjuk, mint amilyen a sparhelten lévő lemez, vagy serpenyőnk van. Nagyon kell vigyázni, nehogy megégjen. A kisült lángost zsírral vagy olajjal kenjük meg.
Fokhagymás tejföllel kínáljuk.