Hozzávalók 8 szelethez:
150 g vaj
225 g liszt
75 g porcukor
2 pohár meggy
1 csomag vanília ízű pudingpor (főző)
3 evőkanál cukor
zsír és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A vajat, lisztet, 2-3 evőkanál vizet keverjük el sima tésztává és tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre. Eközben kenjük ki zsírral, majd szórjuk meg liszttel a formát. Felezzük el a tésztát és lisztes gyúródeszkán nyújtsuk ki akkorára, amekkora tészta befedi a pitesütő alját és oldalsó részét.
Melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra. Tegyük be sülni a pite alsó részét körülbelül 15 percre.
Keverjük össze a pudingport, cukrot és adjunk hozzá 100 ml meggylevet. Keverjük el csomómentesre, majd kezdjük el felforralni. Kevergetés közben adjuk hozzá a meggyet apránként. Húzzuk le a tűzről és hagyjuk kicsit kihűlni.
Ezután töltsük bele az elősütött pitetésztába, és fedjük le a tészta másik kinyújtott felével.
Tetejére először kenjünk tojássárgát, majd szurkáljuk meg villával, nehogy szétrepedjen a meggyes pite.
Tegyük sütőbe és süssük 15-20 percig.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
(forrás:Nőivilág.hu)