Valahogy ez az ünnep összekapcsolódott ezzel az étellel (de a lencse is! :D), és talán tényleg igaz, hogy ilyenkor mindenhol készül a virsli valamilyen változata.
Nos a régi főtt virsli mellé itt egy könnyű virslis krumlisaláta.
Hozzávalók: 4 db nagy virsli, 10 db közepes krumpli, 3 közepes fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, majonéz, só, bors
Elkészítés: A meghámozott krumplit vékony karikákra vágjuk, és 10 percig sós vízben főzzük. Ezalatt a virslit is felkarikázzuk, és 2 kanál olajon kicsit átsütjük. A hagymákat félbevágjuk, majd vékony csíkokra szeleteljük, és beletesszük abba a tálba, amiben majd a saláta lesz, megsózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a virslit, a tejfölt és ízlés szerint majonézt, jól összekeverjük, majd a krumpliból teszünk rá valamennyit, megsózzuk, és nagyon óvatosan beleforgatjuk. Adagonként adjuk hozzá a maradék krumplit. Hagyjuk állni, amíg kihűl teljesen. Magában is nagyon finom és laktató, de köretnek is kiváló.
De azért ne felejtkezzünk meg egy régebbi receptről sem ilyenkor: sajtos_virsli baconben Atistól
Még van idő beszerezni a hozzávalókat! :D