Kevés dolgot utálok, de azt nagyon amikor jön az este és a következő kérdés - Na mi lesz a vacsora?
Most találtam egy egész egyszerű, és jónak tűnő fogást. És még reggelire is marad... Vagy mégsem?
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj (teavaj), kevés olaj, 2 tojás, só, sajtkrém.
Elkészítés: gyúrjuk össze a lisztet a vajjal, 2 tojással és sóval. Adjunk hozzá annyi sajtkrémet, hogy jól gyúrható legyen. Nyújtsuk ki, majd formáljunk kis korongokat a muffin forma mélyedéseibe, melyet előtte vajjal kikentünk.
A tölteléket mindig az határozza meg, hogy mi található a hűtőben... :D
Füstölt kolbászos töltelék: Tejfölt keverjük ki 1 tojással, sóval. Ebbe keverjük bele a füstölt kolbászt és egy kevés mozzarellát pici darabokra vágva.
Töltsük meg a kosárkákat, majd süssük meg. A végén megszórhatjuk egy kis sajttal a tetejét...
A kosárkát is pikánssá tehetjük mondjuk medvehagymás, vagy valamilyen más ízű sajtkrémmel...
Jó étvágyat hozzá!